Alles wat je moet weten over PMU!

Permanente Make-up is het aanbrengen van pigment vlak onder het huidoppervlak. Hiervoor wordt een steriele ultradunne naald gebruikt die snel op en neer gaat. Zo wordt er op een huidvriendelijke manier pigment in de huid gebracht. Permanente make-up kan toegepast worden op de wenkbrauwen lippen of oogleden om deze te accentueren of te corrigeren. Gemiddeld blijft permanente make-up 1,5 tot 2 jaar zitten, dit is afhankelijk van de behandeling.

Voor wie is permanente make-up geschikt?
  • Als je geen tijd hebt, of wilt maken om make-up aan te brengen
  • Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft
  • Geschikt voor alle huidtypen, ook zeer geschikt voor personen met een gevoelige huid
  • Als u slechtziend bent of als u het lastig vindt u zelf op te maken
Doet een behandeling pijn?

De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

De genezing

Hieronder kunt u het algemene genezingsproces lezen, dit kan per persoon verschillen hoe snel het genezingsproces gaat.  De eerste paar dagen kan de pigmentatie wat donkerder lijken, dit komt door de korstvorming, maar niet zo donker dat uw dagelijkse activiteiten worden belemmerd, u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse activiteiten. Wanneer er korstjes ontstaan is het belangrijk deze niet te krabben, wanneer u jeuk heeft raak dan de huid alleen aan met een oor staafje. Na ongeveer 1 week lijkt de pigmentatie een stuk minder maar de kleur komt weer omhoog. Na de behandeling krijgt u ook nazorg instructies, en ook op mee op papier. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt. U heeft altijd een nabehandeling nodig binnen twee maanden, deze is inclusief in de prijs. Tijdens de nabehandeling controleren we het genezingsproces en zetten we de puntjes op de i. Zo krijgen je het allerbeste resultaat.

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Afhankelijk van de plaats van de PMU, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht. Tevens is de huid van ieder individu weer anders. PMU Ombrebrows en lippigmentetie blijven gemiddeld 1,5 tot 2 jaar goed.

Hygiëne

Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt vlak voor de behandeling uit een steriele verpakking gehaald. Wij zijn GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

Waar moet ik op letten voor de behandeling?

Wij raden aan om minimaal 24 uur voor de behandeling geen alcohol te nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner waardoor het pigment minder goed kan gaan hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Het verschil zit in het gebruik van de naalden, het pigment, en de diepte van het ingebrachte pigment. Bij een tatoeage gaat de naald dus dieper en wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden.

Wat kost het?

De prijs voor Ombre Wenkbrauwen bij ons kost €375. De prijs is inclusief nabehandeling binnen twee maanden.