Lippigmentatie

Heb jij altijd al gedroomd van prachtige lippen zonder dat je er maar iets ’s ochtends aan hoeft te doen? Dan ben je zeker niet de enige, want semi permanente make up voor op je lippen is razend populair! Lippigmentatie (ook wel Lip Blush genoemd) is een make up techniek waarbij je lippen op een subtiele wijzen wordt gepigmenteerd met een machinale nano-naald.

Wil jij hier meer over weten? Lees dan vooral verder! In dit artikel bespreken we onder andere wat lippigmentatie is, wat de voordelen er van zijn en worden de meest gestelde vragen beantwoord.

Wat is lippigmentatie?
Wanneer je graag jouw lipkleur beter naar voren wilt laten komen, kun je er over denken om lippigmentatie te nemen. Lippigmentatie is een semi permanente make up techniek waarbij jouw lipkleur net een tint lichter of donkerder wordt gemaakt doordat er een pigment in de lippen wordt geplaatst. Hierdoor zullen ze nog beter opvallen, op het oog meer volume hebben en hoef je er weinig aan te doen om er goed uit te zien. Dit zal worden gedaan door middel van een zeer dunne naald, die

De voordelen van lippigmentatie
Naast dat het accentueren van je lippen er voor zorgt dat ze voller ogen, zijn er nog meer voordelen aan lippigmentatie. Hier zijn ze op een rijtje:

 • Het resultaat blijft lang zichtbaar, hierdoor hoef je niet elke dag veel make up op te doen.
 • Je creëert een mooie lip vorm
 • Er kan pigmentverlies mee weggewerkt worden
 • Het gemak van waterproof lip make up
 • Het is geschikt voor alle huidtypen
 • Je kunt zelf kiezen voor een natuurlijk of intenser effect
 • Geschikt voor iedereen die de contour van de lippen kwijt zijn door fillers
 • Het geeft je een ontzettende zelfvertrouwen boost

 Een lippigmentatie is dus een investering waar je veel voordelen uithaalt.

De behandeling
Wanneer je voor de behandeling langs komt in onze kliniek zal een van onze specialisten je begeleiden tijdens het gehele proces. Je begint met het samen uitzoeken van een lipkleur, hier kun je zelf aangeven wat je in gedachten had (bijvoorbeeld aan de hand van foto’s) en geeft de specialist ook haar mening. Uiteindelijk willen wij er voor zorgen dat jij tevreden naar huis gaat en niet met een lipkleur zit die je eigenlijk niet bevalt.

Nadat je een kleur hebt uitgekozen, zal de specialiste beginnen met het tekenen van de contour van de lippen met een potlood. Deze zal ze daarna aan jou laten zien, zodat er hier en daar nog aanpassingen gedaan kunnen worden. Indien je helemaal blij bent, kan de lippigmentatie beginnen. De meeste van onze klanten ervaren de lippigmentatie behandeling als voelbaar maar zeker niet pijnlijk. Na ongeveer 2 tot 2.5 uur is jouw behandeling klaar en kun je tevreden naar huis.

Hoe zit het met de nazorg bij lippigmentatie?
Het is belangrijk dat je ons advies omtrent de nazorg goed volgt, zodat jouw lippen goed zullen helen. Vaak zullen je lippen droog en trekkerig aanvoelen na onze behandeling, het is dan ook belangrijk dat je ze met de juiste middelen soepel houdt. Daarnaast raden we je ook zeker aan om voor een touch-up langs te komen. Na de eerste behandeling zal namelijk 70% van de kleur vervagen, waardoor het resultaat maar drie maanden zichtbaar zal zijn. Dit is naast het resultaat, ook zonde voor de investering die je hebt gedaan. Door middel van een touch-up wordt het resultaat maar verminderd tot 30%, daarnaast is de prijs die je hiervoor betaald ook vele malen goedkoper dan je eerste afspraak.

Je zult merken dat de lippigmentatie de eerste drie dagen zeer donker is, maar naarmate de wondjes helen steeds beter het resultaat van jouw gekozen kleur te zien is. Maak je dus geen zorgen als het er niet direct zo uitziet als dat je in gedachte had. Na een maand zal je pas het echte resultaat zien.

De meest gestelde vragen over lippigmentatie
Vaak worden dezelfde vragen gesteld als het gaat om semi permanente make-up bij de lippen. Wij hebben voor jou een handig overzicht gemaakt van deze vragen.

 • Is het zetten van lippigmentatie pijnlijk?
  Onze behandeling wordt door de meeste mensen beschouwd als niet pijnlijk. De behandeling zelf duurt daarnaast ook maar 2 tot 2.5 uur, dus het zal over zijn voordat je het weet.
 • Welke kleurmogelijkheden zijn er?
  Wij bieden een ruim kleurassortiment aan waarbij veel kleuren gemengd kunnen worden. Samen met de specialiste bekijk je welke kleur het meest geschikt is voor jouw lip- en huidskleur.
 • Hoe lang gaat mijn lippigmentatie mee?
  Dit zal verschillen per persoon, er spelen hierin namelijk veel verschillende factoren mee. Denk aan het huidtype, huidconditie, droge lippen, hormonen en de nazorg. Het eindresultaat zal bij normale lippen met een touch-up gemiddeld 4 jaar mee gaan.
  Maak jij je nog ergens zorgen over of heb je andere vragen? Stuur ons gerust een mailtje, wij beantwoorden ze graag en nemen eventuele twijfels weg.

Lippigmentatie bij Rosemari Beauty
Bij Rosemari Beauty doen wij er alles aan om jouw ervaring in onze kliniek zo prettig mogelijk te maken. We begeleiden je van het begin tot het einde en zijn ook beschikbaar voor vragen tijdens het nazorg proces. Onze specialisten denken niet in massa’s, ze bekijken elk individu los en stellen aan de hand van jouw voorkeuren een plan op. Wij hebben als doel dat je met een grote glimlach en een extra dosis zelfverzekerdheid onze kliniek verlaat, en staan voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.

Zien wij jou binnenkort voor een lippigmentatie behandeling in onze kliniek?