Hoe krijg ik langere wimpers?

 

Hoe krijg ik langere wimpers? Een vraag die wellicht weleens door je gedachten is gegaan want lange, volle en sterke wimpers willen we allemaal. Ben je niet gezegend met lange wimpers van nature? In deze blogpost zetten we onze tips op een rij voor gezondere wimpers die er langer en voller uit zien.

 

Tip 1. Verwijder oogmake-up voor het slapen

Om langere wimpers te krijgen, moet je er voor zorgen dat de wimpers in optimale gezondheid zijn zodat ze hun maximale lengte kunnen bereiken. Belangrijk is dus om er voor te zorgen dat de wimpers niet afbreken. Verwijder daarom altijd oogmake-up voordat je gaat slapen. Hiermee voorkom je dat wimpers onnodig afbreken.

 

Tip 2. Reinig de wimpers op een milde wijze

Dit brengt ons meteen bij de volgende tip. Reinig de wimpers altijd op milde wijze. Voorkom dat je grof over de wimpers boent, maar reinig de wimpers op een milde wijze. Kies voor een goede make-up remover die op een zachte wijze oogmake-up gemakkelijk kan verwijderen. Breng wat make-up remover aan op een wattenschijfje en leg dit even op de ogen neer, laat de remover even haar werk doen en verwijder de make-up met zachte bewegingen.

 

Tip 3. Skip waterproof mascara

We raden aan om waterproof mascara producten te vermijden. Omdat waterproof producten vaak lastiger te verwijderen zijn, kan dit er voor zorgen dat wimpers onnodig afbreken. Kies daarom liever voor een niet waterproof mascara variant, of wat dacht je van een mascara mer verzorgende ingeredienten? Er bestaan mascara’s die de wimpers er voller en langer uit laten zien en daarnaast verzorgende ingrediënten bevatten om de wimpers te voeden en te versterken.

 

Tip 4. Gebruik een wimperserum

Misschien heb je er weleens van gehoord, een wimperserum? Het verzorgen van de wimpers met een wimperserum kan de manier zijn om jouw wimpers langer te laten ogen. Met een wimperserum verbeter je de gezondheid van de natuurlijke wimpers voor voller en langer ogende wimpers. Je hebt wel wat geduld nodig, binnen 4 tot 6 weken zul je de eerste resultaten opmerken, met een volledig resultaat binnen 3 maanden. Je krijgt er echter wel natuurlijk voller en langer ogende wimpers voor terug. Dag korte wimpers!

 

Tip 5. Wimperverf

Onderschat de kracht van wimperverf niet! Veelal hebben de wimpers van nature lichter gekleurde uiteindes. Door de wimpers te verven maak je de wimpers donkerder en lijken de wimpers dus iets langer en voller. Binnenkort een behandeling bij de schoonheidsspecialiste op de planning? Vraag dan eens of ze jouw wimpers wil verven. De kosten van het verven van de wimpers zijn relatief laag maar het effect van wimperverf kan een groot verschil maken op het voorkomen van jouw wimpers.

 

Dit waren onze tips voor langer ogende wimpers. Welke tip ga jij uitproberen?